Hvordan kommer AI (kunstig intelligens) til at påvirke rekrutteringsprocesserne i fremtiden; både for dig, der rekrutterer og for dig, der søger job?

  1. CFOPEOPLE A/S har undersøgt, hvordan AI kommer til at påvirke virksomheders rekrutteringsprocesser i fremtiden samt hvordan jobsøgere kan komme den kunstige intelligens i forkøbet. Her er eksempler på, hvordan AI sandsynligvis vil påvirke rekrutteringsprocesserne i fremtiden:

    1. Effektiv screening: AI gør det muligt at screene med avancerede algoritmer og identificere de bedst egnede kandidater på kort tid. Dette er med til at forkorte rekrutteringsprocessen. Derfor skal du sørge for at inkludere de rigtige søgeord i dit CV for at øge chancen for at blive bemærket til yderligere vurdering. Det er vigtigt at inkludere både relevante og flere søgeord, såsom “CFO” og “Økonomichef”, i dit CV. På den måde sikrer du, at hvis virksomheden kun søger efter et af disse søgeord, bliver din ansøgning stadig taget i betragtning. Så ved at optimere dit CV med passende nøgleord, øger du chancerne for at blive bemærket og inviteret til yderligere vurdering.

  2. 2. Optimering af jobannoncer: AI kan hjælpe til at skrive målrettede annoncer ved at analysere succesfulde tidligere annoncer og tiltrække specifikke talenter, der passer til virksomhedens behov. Det handler om at appellere til forskellige kandidater og deres forventninger til en fremtidig arbejdsplads. Forskning har vist, at ord og formuleringer i jobannoncer kan have en indflydelse på, hvem der føler sig tiltrukket af en bestemt stilling. Kvinder bliver ofte tiltrukket af ord som “samarbejde” og “udvikling”, mens mænd tiltrækkes af ord som “resultatorienteret” og “udfordrende.” Så det er vigtigt at tage hensyn til, hvordan virksomheder udtrykker sig i jobannoncer for at tiltrække forskellige talenter og skabe en inkluderende og mangfoldig arbejdsstyrke. Ved at bruge en passende og neutral sprogbrug kan man appellere til en bred vifte af kvalificerede kandidater og opnå det bedste match mellem ansøgere og virksomheder.


  1. 3. Automatisering af interviews: AI-drevne chatbots eller virtuelle interviewere kan gennemføre indledende interviews med kandidater og evaluere deres svar. Det frigør tid for rekrutteringsansvarlige og giver en mere konsistent interviewoplevelse for alle kandidater. Husk som virksomhed at beskytte dine data og overholde GDPR-reglerne i kommunikationen med AI og kandidater.

  2. 4. Analyse af kandidatdata: AI kan analysere kandidatdata for at forudsige præstationer og færdigheder, hvilket gør den rekrutteringsansvarlige mere informeret om den enkelte kandidat. Det er derfor vigtigt, du som kandidat opdaterer dine både professionelle og private sociale profiler for at præsentere dine kvalifikationer og præstationer klart.

  3. 5. Diversitetsfremmende værktøjerAI-fremmende diversitetsværktøjer hjælper med at fjerne fordomme og i stedet fokusere på kandidaternes kompetencer snarere end personlige karakteristika. Dermed bliver kandidaten valgt ud fra deres kvalifikationer og ikke på køn, alder, etnicitet eller udseende. Dog skal man huske at være kritisk, da ligesom mennesker, har AI-drevne chatbots vist sig at udvise bias, da de trænes på datasæt, der afspejler de bias, der er iboende i samfundet.

  4. 6. Talent management: AI kan bruges til talent management og identificere interne kandidater til forfremmelse og videreuddannelse. Virksomheder kan skabe en talent pipeline for at minimere rekrutteringsomkostninger og maksimere medarbejderudvikling. Dermed kan virksomheden uddanne og benytte sig bedre af sine egne medarbejdere til at udfylde stillinger, når deres egne medarbejdere siger op og dermed minimere rekrutteringsomkostninger.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og hold dig opdateret på vores kommende events her 

CFOPEOPLE holder en række gratis events med spændende foredragsholdere, som fortæller om interessante og aktuelle emner, der spænder bredt fra omverdenens perspektiver og treds, til forretnings-/ledelsæsmæssige aspekter. Vores webinarer har relevans for alle, fra medarbejdere til topchefer. 

Du kan downloade slideshowet her:

Powered By EmbedPress

Hvordan kommer AI (kunstig intelligens) til at påvirke rekrutteringsprocesserne i fremtiden; både for dig, der rekrutterer og for dig, der søger job?